Pletykafészek

Ez a lágy, édes csoda percek alatt elkészül – Próbáld ki a mennyei almás pite szeleteket

Ha valami igazán egyszerű, mégis ellenállhatatlan süteményre vágysz, akkor a következő recept lesz a tökéletes választás. Az almás pite szeletek puha tésztája és szaftos, fűszeres almás tölteléke garantáltan elvarázsol mindenkit, legyen szó reggeliről, uzsonnáról vagy desszertről. A tetejére szórt porcukor pedig nemcsak széppé, de még édesebbé is teszi ezt a klasszikus édességet.

Hozzávalók

A tésztához:

  • 250 g liszt

  • 125 g hideg vaj

  • 100 g porcukor

  • 1 tojás

  • 1 csipet só

  • 1 tk sütőpor

Az almás töltelékhez:

  • 5-6 közepes alma (kb. 600 g)

  • 50 g cukor (ízlés szerint)

  • 1 tk fahéj

  • 1 ek citromlé

  • 1 ek búzadara vagy keményítő (ha szükséges a szaftosabb töltelékhez)

A tetejére:

  • Porcukor a szóráshoz

Elkészítés

  1. Tészta előkészítése:
    A lisztet, porcukrot, sütőport és csipet sót egy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a hideg, kockázott vajat, és gyors mozdulatokkal morzsás állagot készítünk. Végül a tojással összeállítjuk a tésztát, majd fóliába csomagolva 30 percet hűtőben pihentetjük.

  2. Almás töltelék:
    Az almákat hámozzuk, magházát eltávolítjuk, majd reszeljük vagy apró kockákra vágjuk. Egy serpenyőben a cukorral, fahéjjal és citromlével közepes lángon pároljuk, amíg a töltelék kissé besűrűsödik. Szükség esetén adjunk hozzá egy kanál búzadarát vagy keményítőt a tökéletes állagért.

  3. Sütés:
    A tésztát osszuk két részre. Az egyik felét nyújtsuk tepsibe, simítsuk el, majd kanalazzuk rá az almás tölteléket. A maradék tésztát morzsoljuk vagy nyújtsuk a tetejére. Előmelegített sütőben 180°C-on süssük 30-35 percig, amíg aranybarna nem lesz.

  4. Tálalás:
    A kihűlt süteményt porcukorral szórjuk meg, majd kockákra vágva tálaljuk.

Ez az almás pite szelet nemcsak ízletes, de látványra is csábító. A ropogós tészta és a lágy, fűszeres alma kombinációja igazi klasszikus élményt nyújt, amit az egész család imádni fog. Tökéletes választás egy kávé mellé, vagy akár vendégvárónak is, próbáld ki, és garantáltan nem fogsz csalódni!

Címlapkép: Közbeszéd

Olvassa a Közbeszéd cikkeit a Facebookon és a Google hírei között is!

Ha érdekesnek találta, ossza meg és mondja el véleményét!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük