Pletykafészek

Mindenki rosszul csinálja: pedig ettől az egy hozzávalótól lesz tökéletes a tükörtojás

A tükörtojás az egyik legegyszerűbb, mégis legnagyobb odafigyelést igénylő reggeli fogás. Pár perc alatt elkészül, mégis hatalmas a különbség aközött, hogy száraz, gumis állagú, vagy épp lágyan krémes, omlós finomság kerül a tányérra. Most eláruljuk azt az egy hozzávalót, amitől a tükörtojásod olyan lesz, mintha egy reggeli bisztróban készítették volna.

A titok: egy kanál tejszín

A legtöbben vajat vagy olajat használnak, pedig a krémes tükörtojás titka egy evőkanál tejszín. Igen, jól olvastad! A tejszín nemcsak lágyabbá teszi a fehérjét, de a sárgáját is selymesebbé varázsolja, így az egész étel gazdagabb, harmonikusabb ízvilágot kap.

Így csináld:

  1. Melegíts fel egy kis vajat a serpenyőben közepes lángon.

  2. Üsd bele a tojásokat, és amint a fehérje kezd megfogyni, önts rájuk 1 evőkanál tejszínt.

  3. Fedd le, és alacsony lángon süsd még 1-2 percig – a gőzben a fehérje tökéletesen megpuhul, a sárgája pedig krémes marad.

Az eredmény: nemcsak szebben megmarad a tojás formája, de a textúrája is sokkal gazdagabb és lágyabb lesz.

Tipp: próbáld ki ízesített változatban is

Ha szeretnéd fokozni az élményt, keverj a tejszínbe egy csipet fokhagymaport, frissen őrölt borsot vagy aprított zöldfűszereket (pl. petrezselymet vagy snidlinget). Egy szelet pirított kenyérrel vagy avokádóval igazi luxusreggeli lesz belőle – minimális erőfeszítéssel.

A tükörtojás nem csupán a rohanós reggelek gyors megoldása lehet. Egyetlen apró trükk – egy evőkanál tejszín – elég ahhoz, hogy teljesen új szintre emeld ezt az egyszerű fogást. Próbáld ki holnap reggel, és garantáltan nem akarsz majd másként tojást sütni!

Címlapkép: Pixabay

Ha érdekesnek találta, ossza meg és mondja el véleményét!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük