Pletykafészek

Zöldségleves gazdagon: így lesz igazán egészséges és finom

Egy igazán jó zöldségleves nemcsak tápláló, hanem lélekmelegítő is. Könnyed ízek, sok-sok friss zöldség, és egy olyan klasszikus házias ízvilág, amely bármelyik nap tökéletes ebéd vagy vacsora lehet. Ez a recept pont ilyen: gyors, egyszerű, mégis minden kanala tele van vitaminnal és finom, természetes ízekkel.

Hozzávalók 4 főre:

  • 2 nagyobb sárgarépa

  • 1 fehérrépa

  • 2 közepes burgonya

  • 20 dkg zöldbab

  • 1 marék brokkoli rózsa

  • 1 kisebb vöröshagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 1 evőkanál olaj vagy vaj

  • Só, bors

  • 1 teáskanál szárított petrezselyem vagy friss apróra vágott

  • 1,5 liter víz vagy húsleves alaplé

Elkészítés:

  1. A hagymát finomra vágjuk, majd az olajon üvegesre pirítjuk.

  2. Hozzáadjuk a felkarikázott répát, a kockázott burgonyát és a zöldbabot. Pár percig együtt pirítjuk.

  3. Felöntjük vízzel vagy alaplével, sózzuk és borsozzuk.

  4. Közepes lángon főzzük, amíg a zöldségek majdnem teljesen megpuhulnak.

  5. Ekkor hozzáadjuk a brokkolit és a zúzott fokhagymát.

  6. Még pár percig főzzük, amíg minden szépen megpuhul, de a zöldségek megőrzik szép színüket.

  7. Tálaláskor meghinthetjük friss petrezselyemmel.

Ez a leves nemcsak egészséges, de gyorsan elkészül, így remek választás hétköznapokra. Ha valami igazán egyszerű, mégis tápláló ételt szeretnénk az asztalra tenni, akkor ez a házi zöldségleves tökéletes megoldás.

Címlapkép: Freepik

Olvassa a Közbeszéd cikkeit a Facebookon és a Google hírei között is!

Ha érdekesnek találta, ossza meg és mondja el véleményét!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük