Ez a házi krémes recept mindenkit elvarázsol – mutatjuk, hogy készül
A krémes a magyar édességek egyik igazi ikonja: ropogós tészta, selymes krém és habos teteje mindenkit elvarázsol. Ha szeretnél egy házi változatot, ami méltó a cukrászdai desszertekhez, de otthon is könnyen elkészíthető, ez a recept neked szól. Pillanatok alatt a család kedvence lesz!
Hozzávalók (kb. 12 szelethez):
Tészta:
-
30 dkg liszt
-
20 dkg vaj
-
1 csipet só
-
1 ek ecet
-
1 tojás
-
5–6 ek hideg víz
Krém:
-
1 liter tej
-
25 dkg cukor
-
2 csomag vaníliás pudingpor
-
25 dkg vaj
-
1 csomag vaníliás cukor
Hab:
-
3 dl habtejszín
-
1 csomag habfixáló
-
porcukor a szóráshoz
Elkészítés:
-
Tészta elkészítése: A lisztet, sót és a vajat morzsold össze, majd add hozzá a tojást, ecetet és hideg vizet. Gyúrd sima tésztává, oszd két részre, nyújtsd ki, és süsd 180 °C-on 15–20 percig, amíg aranybarna lesz. Hagyd kihűlni.
-
Krém: A pudingport keverd a tejjel és cukorral, majd főzd sűrűre. Hagyd kissé hűlni, majd keverd hozzá a vajat és a vaníliás cukrot, amíg krémes állagú lesz.
-
Hab: Verd fel a tejszínt habfixálóval és porcukorral kemény habbá.
-
Rétegezés: Az egyik tésztalapot tedd tepsibe, kend rá a krémet, majd a tejszínes habot a tetejére. Végül helyezd rá a másik tésztalapot.
-
Hűtés: Tedd a hűtőbe legalább 2–3 órára, hogy a krém és a hab jól összeálljon. Tálalás előtt szórd meg porcukorral.
Ez a házi krémes tökéletes választás bármilyen családi eseményre vagy ünnepre. A ropogós tészta, a selymes krém és a habos teteje garantáltan mindenkit elvarázsol, és pillanatok alatt elfogy a tányérról. Egyszerű, látványos és mennyei ,a cukrászdát otthonra varázsolhatod vele.
Címlapkép: Közbeszéd
Olvassa a Közbeszéd cikkeit a Facebookon és a Google hírei között is!
Ha érdekesnek találta, ossza meg és mondja el véleményét!