Az ünnepek legkrémesebb Raffaello-csodája: ez a kókuszgolyó percek alatt elkészül és mindenkit elvarázsol
Az ünnepi készülődés sokszor stresszes, ezért különösen jól jön egy olyan desszert, amely gyorsan elkészíthető, mégis látványos, finom és méltó az ünnepi asztalra. A kókuszgolyó éppen ilyen: könnyű, illatos, krémes és ellenállhatatlanul puha. Akár ajándéknak, akár vendégvárónak szánod, garantált lesz a siker. A képen látható hófehér, elegáns golyócskák igazi ünnepi hangulatot teremtenek, és ami a legjobb: percek alatt elkészülnek.
Hozzávalók
-
20 dkg kókuszreszelék + külön a hempergetéshez
-
10 dkg porcukor
-
10 dkg vaj vagy margarin
-
1 dl tej
-
20 dkg darált háztartási keksz
-
1 csomag vaníliás cukor
-
Mandula vagy mogyoró (opcionális töltelék)
Elkészítés
-
A vajas alap elkészítése
A vajat olvaszd fel egy kis lábasban, add hozzá a tejet és a porcukrot, majd keverd addig, amíg a cukor teljesen elolvad. -
A száraz hozzávalók összekeverése
Egy nagy tálban keverd össze a darált kekszet, a kókuszreszeléket és a vaníliás cukrot. -
A tészta összeállítása
Öntsd rá a meleg, cukros-tejes-vajas keveréket a száraz alapra. Dolgozd össze addig, amíg formázható, puha masszát kapsz. Ha szeretnéd, rejts a golyók közepébe egy-egy szem mandulát vagy mogyorót. -
Formázás és hempergetés
Nedves kézzel formálj kis golyókat, majd forgasd őket kókuszreszelékbe, hogy ünnepien hófehér bevonatot kapjanak. -
Pihentetés
Tedd hűtőbe legalább egy órára – így még finomabb, krémesebb állagú lesz.
Ez a kókuszgolyó nemcsak az ünnepi asztal dísze lehet, hanem pillanatok alatt el is fogy, mert egyszerűen abbahagyhatatlan. Könnyű, mégis krémes, mutatós és minden korosztály kedvence. Ha idén olyan desszertet keresel, amely gyorsan elkészül, mégis igazán ünnepi hangulatot teremt, akkor ez a kókuszos finomság lesz a tökéletes választás.
Ha érdekesnek találta, ossza meg és mondja el véleményét!