A legfinomabb szaftos sült csirkecomb: szaftos, omlós, kívül ropogós
A szaftos sült csirkecomb az egyik legklasszikusabb, mégis legkedveltebb fogás, ami sosem megy ki a divatból. Akár vasárnapi ebédre, akár egy hétköznapi vacsorára készíted, a titok a fűszerezésben és a sütési technikában rejlik. Az alábbi recepttel aranybarnára sült, kívül ropogós, belül omlós és szaftos csirkecombokat készíthetsz – pont úgy, ahogy a nagyi csinálta.
Hozzávalók (4 adaghoz):
-
4 egész csirkecomb
-
3 evőkanál olívaolaj
-
3 gerezd fokhagyma (zúzva)
-
1 teáskanál füstölt pirospaprika
-
1 teáskanál őrölt bors
-
1 teáskanál só
-
1 teáskanál majoránna vagy kakukkfű
-
1 evőkanál méz (opcionális, a karamellizált színért)
-
1 dl víz vagy alaplé
-
1 fej hagyma (karikázva)
Elkészítés:
-
Előkészítés: A csirkecombokat mosd meg, majd papírtörlővel töröld szárazra.
-
Pácolás: Keverd össze az olívaolajat, fokhagymát, pirospaprikát, borsot, sót, fűszereket és a mézet. Kend be vele alaposan a csirkecombokat, majd hagyd állni legalább 30 percet (de ha van időd, egy éjszakán át is pihentetheted hűtőben).
-
Sütés előkészítése: Tedd a hagymakarikákat egy hőálló tepsi aljára, helyezd rá a bepácolt csirkecombokat, majd önts alá kb. 1 dl vizet vagy alaplevet.
-
Sütés:
-
Fedd le alufóliával, és süsd 180°C-on kb. 45 percig.
-
Ezután vedd le a fóliát, és süsd további 20-25 percig, amíg a bőr aranybarna és ropogós lesz.
-
A sütés közben locsold meg néhányszor a szaftjával, hogy ne száradjon ki.
-
A kész csirkecombokat tálalhatod friss kenyérrel, krumplipürével vagy sült zöldségekkel. A szaftot semmiképp se hagyd kárba veszni – az az étel lelke!
Egy falat ebből az illatos, szaftos sült csirkéből garantáltan mosolyt csal az asztal körül ülők arcára. Egyszerű, kiadós és mennyeien finom – pont, ahogy a házias ételeknek lenniük kell.
Címlapkép: Közbeszéd
Olvassa a Közbeszéd cikkeit a Facebookon és a Google hírei között is!
Ha érdekesnek találta, ossza meg és mondja el véleményét!