Pletykafészek

A legfinomabb szaftos sült csirkecomb: szaftos, omlós, kívül ropogós

A szaftos sült csirkecomb az egyik legklasszikusabb, mégis legkedveltebb fogás, ami sosem megy ki a divatból. Akár vasárnapi ebédre, akár egy hétköznapi vacsorára készíted, a titok a fűszerezésben és a sütési technikában rejlik. Az alábbi recepttel aranybarnára sült, kívül ropogós, belül omlós és szaftos csirkecombokat készíthetsz – pont úgy, ahogy a nagyi csinálta.

Hozzávalók (4 adaghoz):

  • 4 egész csirkecomb

  • 3 evőkanál olívaolaj

  • 3 gerezd fokhagyma (zúzva)

  • 1 teáskanál füstölt pirospaprika

  • 1 teáskanál őrölt bors

  • 1 teáskanál só

  • 1 teáskanál majoránna vagy kakukkfű

  • 1 evőkanál méz (opcionális, a karamellizált színért)

  • 1 dl víz vagy alaplé

  • 1 fej hagyma (karikázva)

Elkészítés:

  1. Előkészítés: A csirkecombokat mosd meg, majd papírtörlővel töröld szárazra.

  2. Pácolás: Keverd össze az olívaolajat, fokhagymát, pirospaprikát, borsot, sót, fűszereket és a mézet. Kend be vele alaposan a csirkecombokat, majd hagyd állni legalább 30 percet (de ha van időd, egy éjszakán át is pihentetheted hűtőben).

  3. Sütés előkészítése: Tedd a hagymakarikákat egy hőálló tepsi aljára, helyezd rá a bepácolt csirkecombokat, majd önts alá kb. 1 dl vizet vagy alaplevet.

  4. Sütés:

    • Fedd le alufóliával, és süsd 180°C-on kb. 45 percig.

    • Ezután vedd le a fóliát, és süsd további 20-25 percig, amíg a bőr aranybarna és ropogós lesz.

    • A sütés közben locsold meg néhányszor a szaftjával, hogy ne száradjon ki.

A kész csirkecombokat tálalhatod friss kenyérrel, krumplipürével vagy sült zöldségekkel. A szaftot semmiképp se hagyd kárba veszni – az az étel lelke!
Egy falat ebből az illatos, szaftos sült csirkéből garantáltan mosolyt csal az asztal körül ülők arcára. Egyszerű, kiadós és mennyeien finom – pont, ahogy a házias ételeknek lenniük kell.

Címlapkép: Közbeszéd

Olvassa a Közbeszéd cikkeit a Facebookon és a Google hírei között is!

Ha érdekesnek találta, ossza meg és mondja el véleményét!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük