Pletykafészek

A fasírt nem lesz többé száraz: add hozzá ezt az egy zöldséget a darált húshoz, és elképesztően szaftos lesz

A fasírt az egyik legnépszerűbb magyar klasszikus, mégis sokan belefutnak ugyanabba a hibába: száraz, morzsálódó lesz. Pedig a megoldás meglepően egyszerű, és szinte mindig ott lapul a hűtőben.

 A titkos hozzávaló: cukkini

A reszelt cukkini igazi csodafegyver a fasírtban. Magas a víztartalma, mégis sütés közben nem áztatja el a húst, hanem belül tartja a szaftosságot. Ráadásul az íze szinte eltűnik, így senki nem fogja megmondani, mi a titkod.

Miért működik ennyire jól?

  • Megakadályozza a kiszáradást sütés közben

  • Puha, levegős állagot ad a fasírtnak

  • Nem nyomja el a hús ízét

  • Gyerekek is észrevétlenül megeszik

Hogyan add hozzá helyesen?

  1. Reszelj le 1 kisebb cukkinit nagy lyukú reszelőn

  2. Enyhén nyomkodd ki a levét (nem kell teljesen szárazra!)

  3. Add a darált húshoz a tojás, zsemlemorzsa és fűszerek mellé

  4. Alaposan dolgozd össze, majd süsd vagy süsd ki olajban

Extra tipp profiknak

Ha még szaftosabb eredményt szeretnél, keverj a masszába:

  • egy kevés tejfölöt vagy

  • egy kanál olívaolajat

Ezek tovább fokozzák a puhaságot, főleg sütőben sütött fasírt esetén.

Az eredmény?

Aranybarna kívül, omlós és szaftos belül, pontosan olyan fasírt, amit másnap is jólesik megenni.

Címlapkép: Közbeszéd

Olvassa a Közbeszéd cikkeit a Facebookon és a Google hírei között is!

Ha érdekesnek találta, ossza meg és mondja el véleményét!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük