A fasírt nem lesz többé száraz: add hozzá ezt az egy zöldséget a darált húshoz, és elképesztően szaftos lesz
A fasírt az egyik legnépszerűbb magyar klasszikus, mégis sokan belefutnak ugyanabba a hibába: száraz, morzsálódó lesz. Pedig a megoldás meglepően egyszerű, és szinte mindig ott lapul a hűtőben.
A titkos hozzávaló: cukkini
A reszelt cukkini igazi csodafegyver a fasírtban. Magas a víztartalma, mégis sütés közben nem áztatja el a húst, hanem belül tartja a szaftosságot. Ráadásul az íze szinte eltűnik, így senki nem fogja megmondani, mi a titkod.
Miért működik ennyire jól?
-
Megakadályozza a kiszáradást sütés közben
-
Puha, levegős állagot ad a fasírtnak
-
Nem nyomja el a hús ízét
-
Gyerekek is észrevétlenül megeszik
Hogyan add hozzá helyesen?
-
Reszelj le 1 kisebb cukkinit nagy lyukú reszelőn
-
Enyhén nyomkodd ki a levét (nem kell teljesen szárazra!)
-
Add a darált húshoz a tojás, zsemlemorzsa és fűszerek mellé
-
Alaposan dolgozd össze, majd süsd vagy süsd ki olajban
Extra tipp profiknak
Ha még szaftosabb eredményt szeretnél, keverj a masszába:
-
egy kevés tejfölöt vagy
-
egy kanál olívaolajat
Ezek tovább fokozzák a puhaságot, főleg sütőben sütött fasírt esetén.
Az eredmény?
Aranybarna kívül, omlós és szaftos belül, pontosan olyan fasírt, amit másnap is jólesik megenni.
Címlapkép: Közbeszéd
Olvassa a Közbeszéd cikkeit a Facebookon és a Google hírei között is!
Ha érdekesnek találta, ossza meg és mondja el véleményét!