Pletykafészek

Baconba tekert máj, ami minden karácsonyi vacsorát megkoronáz: mindenki repetázni fog

A karácsonyi menü egyik különleges fogása lehet a baconbe tekert máj, ami most tepsiben készül, így még egyszerűbb az elkészítése, és minden darab egyformán szaftos marad. Illatos, ropogós és mennyei ízű, tökéletesen passzol a karácsonyi ünnepi asztalra.

Recept:

Hozzávalók (4 főre):

  • 50 dkg csirkemáj vagy libamáj

  • 12 szelet bacon

  • 1 fej vöröshagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 2 ek olívaolaj

  • Só, bors ízlés szerint

  • 1 kk szárított kakukkfű vagy rozmaring a tetejére

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a sütőt 200 °C-ra.

  2. A májat tisztítsd meg, vágd kb. 2–3 cm-es darabokra, majd sózd és borsozd ízlés szerint.

  3. Tekerd minden májdarabot egy-egy szelet baconbe, és rögzítsd fogvájóval.

  4. A vöröshagymát karikázd fel, a fokhagymát aprítsd, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe terítsd.

  5. Helyezd a baconbe tekert májakat a hagymákra, locsold meg egy kevés olívaolajjal, és szórd meg kakukkfűvel vagy rozmaringgal.

  6. Süsd a sütőben 20–25 percig, amíg a bacon ropogós, a máj pedig puha marad.

  7. Tálald frissen, ünnepi körettel, például pirított burgonyával vagy friss salátával.

Ha szeretnéd, hogy a máj még szaftosabb legyen, süsd először a hagymát 5 percig a tepsiben, majd tedd rá a baconbe tekert májat, és süsd készre.

Ez a tepsiben sült baconbe tekert máj tökéletes választás karácsonyra: látványos, ízletes és egyszerűen elkészíthető. Minden vendég imádni fogja, és biztosan mindenki repetázni szeretne majd belőle. Az ünnepi asztal sztárja lesz, ami igazán különlegessé teszi az étkezést.

Olvassa a Közbeszéd cikkeit a Facebookon és a Google hírei között is!

Ha érdekesnek találta, ossza meg és mondja el véleményét!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük