10 rántott hús-trükk, amit csak az igazi nagymamák ismernek
Egy rántott hús elkészítése elsőre egyszerű feladatnak tűnhet, hiszen látszólag semmi bonyolult nincs benne. Mégis van 10 apró fortély, amit a háziasszonyok többsége – körülbelül 95%-uk – nem ismer!
1. Vastagság
A legfinomabb rántott csirkemell titka, hogy a húst egészen vékonyra, nagyjából 2-3 milliméter vastagra klopfoljuk. Így sokkal ízletesebb lesz, mint a vastag szeletekből készült változat.
2. Fűszerezés
Panírozás előtt csak sót és őrölt fekete borsot használjunk! A különféle húsfűszer-keverékek elnyomhatják az igazi ízeket, ezért jobb, ha ezeket mellőzzük.
3. Liszt
A panírozáshoz nullás finomlisztet érdemes használni – ettől lesz szép egyenletes a bunda.
4. Tojás
A tojásokat verés előtt érdemes egy kevés tejet vagy szénsavas ásványvizet hozzáadni, ettől könnyebb és levegősebb lesz a panír.
5. Zsemlemorzsa
A jó rántott hús titka a finomra őrölt zsemlemorzsa. Kerüljük a durva, nagy szemű morzsát, mert az sütés közben megéghet és kemény lesz.
6. Sütőzsiradék
Vajban soha ne süssünk rántott húst! Használjunk inkább olajat vagy forró disznózsírt, ezek adják a legjobb eredményt.
7. Ízesítés az olajban
Ha a felhevített olajhoz egy kevés vajat adunk, az különleges, finom ízt kölcsönöz a húsnak.
8. Sütés módja
A húsokat sütés közben gyakran forgassuk, és ügyeljünk arra, hogy a zsiradék éppen csak ellepje a szeleteket.
9. Lecsepegtetés
A kisült húst mindig papírtörlőn vagy rácson hagyjuk lecsepegni, hogy megszabaduljon a felesleges olajtól.
10. Panírozási trükk
A panírozás során figyeljünk rá, hogy a húson ne maradjon felesleges liszt, tojás vagy morzsa, mert ettől egyenetlen lesz a bunda.
Ha ezeket az apró titkokat betartod, a rántott húsod pont olyan lesz, mint a nagymamáé: kívül aranybarnán ropogós, belül pedig omlós és ízes. Próbáld ki, és meglátod, a család minden vasárnap ezt fogja kérni ebédre!
Címlapkép: Közbeszéd
Ha érdekesnek találta, ossza meg és mondja el véleményét!