Pletykafészek

10 rántott hús-trükk, amit csak az igazi nagymamák ismernek

Egy rántott hús elkészítése elsőre egyszerű feladatnak tűnhet, hiszen látszólag semmi bonyolult nincs benne. Mégis van 10 apró fortély, amit a háziasszonyok többsége – körülbelül 95%-uk – nem ismer!

1. Vastagság

A legfinomabb rántott csirkemell titka, hogy a húst egészen vékonyra, nagyjából 2-3 milliméter vastagra klopfoljuk. Így sokkal ízletesebb lesz, mint a vastag szeletekből készült változat.

2. Fűszerezés

Panírozás előtt csak sót és őrölt fekete borsot használjunk! A különféle húsfűszer-keverékek elnyomhatják az igazi ízeket, ezért jobb, ha ezeket mellőzzük.

3. Liszt

A panírozáshoz nullás finomlisztet érdemes használni – ettől lesz szép egyenletes a bunda.

4. Tojás

A tojásokat verés előtt érdemes egy kevés tejet vagy szénsavas ásványvizet hozzáadni, ettől könnyebb és levegősebb lesz a panír.

5. Zsemlemorzsa

A jó rántott hús titka a finomra őrölt zsemlemorzsa. Kerüljük a durva, nagy szemű morzsát, mert az sütés közben megéghet és kemény lesz.

6. Sütőzsiradék

Vajban soha ne süssünk rántott húst! Használjunk inkább olajat vagy forró disznózsírt, ezek adják a legjobb eredményt.

7. Ízesítés az olajban

Ha a felhevített olajhoz egy kevés vajat adunk, az különleges, finom ízt kölcsönöz a húsnak.

8. Sütés módja

A húsokat sütés közben gyakran forgassuk, és ügyeljünk arra, hogy a zsiradék éppen csak ellepje a szeleteket.

9. Lecsepegtetés

A kisült húst mindig papírtörlőn vagy rácson hagyjuk lecsepegni, hogy megszabaduljon a felesleges olajtól.

10. Panírozási trükk

A panírozás során figyeljünk rá, hogy a húson ne maradjon felesleges liszt, tojás vagy morzsa, mert ettől egyenetlen lesz a bunda.

Ha ezeket az apró titkokat betartod, a rántott húsod pont olyan lesz, mint a nagymamáé: kívül aranybarnán ropogós, belül pedig omlós és ízes. Próbáld ki, és meglátod, a család minden vasárnap ezt fogja kérni ebédre!

Címlapkép: Közbeszéd

Ha érdekesnek találta, ossza meg és mondja el véleményét!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük